Home » » “Marea decablare” de la Mosna

“Marea decablare” de la Mosna

 – filmul evenimentelor din 23. 11. 2013 (FOTO/VIDEO

 
decab 3Ceea ce veti vedea in filmuletul si in pozele de mai jos este doar “Mica decablare” dintr-un sat vecin cu Mosna, pe nume Metis, comuna Mihaileni. (Adevaratele actiuni de decablare din acea zi nu au fost documentate fotografic si, din motive de “confidentialitate”, “secret de serviciu” resp. “drepturi de autor” nici nu putem divulga mai multe detalii. ;-)
In dimineata zilei de sambata pornisem mai multe echipe cu masini, in directii diferite. Cateva echipe s-au deplasat, pe un drum de pamant, pe traseul Alma Vii – Moardas – Metis, in “sectorul” dominat de prezenta masiva a oamenilor si masinilor s.c. Prospectiuni S.A. si a serviciului sau de paza, ISP.
Urmariri ca-n filme – la 20 km/h… O masina a firmei ISP urmareste microbuzul voluntarilor “suspecti”
La Metis am dat de o femeie varstnica in a carei gradina cei de la prospectiuni instalasera in binecunoscuta lor maniera mitocaneasca – adica fara sa-i ceara acordul – geofoni si cabluri telemetrice. Femeia si-a exprimat insa acordul fata de noi ca sa dezinstalam cablurile si sa le predam Politiei. Din pacate, in momentul in care am incercat sa le incarcam in microbuzul nostru, a sarit la noi un reprezentant al firmei, dl. Gorie(?), si ne-a impiedicat sa le punem in masina.
decab 9

Doamna Elena din satul Metis isi da acordul sa indepartam cablurile intinse fara acordul ei in gradina.
decab1

La cules de morcovi geofoni in gradina dnei. Elena.
decab 4
Panica la dl. Gorie(?), reprezentantul s.c. PORSPECTIUNI S.A., vazand ca voluntarii incarca cablurile in microbuz…
decab 5

“Dati-mi cablurile inapoi! Sunt ale mele!
decab 6

“Domnule politist! Mi-au furat cablurile! Sunt ale firme Prospectiuni S.A.!”  Persoana din imagine pare sa aiba simtul proprietatii deosebit de dezvoltat. Dovada: Atunci cand localnicii il intreaba de despagubiri, alearga la fel de repede – insa in directia opusa…
Au urmat discutii lungi si in contradictoriu cu cei de la firma de explorari si de paza, care sustineau ca noi am fi intentionat sa furam cablurile. Noi in schimb sustineam si sustinem in continuare ca am recuperat doar niste obiecte straine pe care ar fi urmat sa le predam, in termen de 10 zile, organelor abilitate. A aparut si Politia (seful sectiei Agnita si seful de post  Mihaileni), Serviciul de Criminalistica, Jandarmeria etc., etc. – in total vreo 10 masini. S-a identificat, masurat si fotografiat “locul faptei” – o procedura complexa si de durata, care mie mi se parea destul de ridicola, tinand cont ca era vorba de 2-3 suluri de cabluri (intacte, netaiate, doar ‘demufate’).
SANYO DIGITAL CAMERA

Mobilizare masiva de forte de ordine – pentru apararea intereselor firmei de prospectiuni…
decab 7

Serviciul de criminalistica la locul “faptei”
SANYO DIGITAL CAMERA

Masuratori, poze, probe, marturii…
Pana la urma cablurile au fost predate infractorilor proprietarilor de drept, iar persoanele implicate in acest ‘circ’ (voluntari, reprezentanti firma prospectiuni si paza) am ajuns cu totii  la postul de Politie Mihaileni unde am dat fiecare cate o declaratie. In timp ce noi voluntarii ne terminam declaratiile individuale in cate 10-15 minute, reprezentantul firmei (dl. Gorie(?) a stat aprox.  2 ore in biroul politistului… Lobby? Telefoane la sefi, superiori, chestii?
decab 8

Dupa predarea cablurilor (din pacate) intacte, nesectionate, catre firma de prospectiuni, incepe marea “descurcare”... ;-) Daca firma tot angajeaza mai nou “despagubitori”, dece n-ar angaja pe viitor si niste “descurcaretzi”?

In timp ce asteptam sa se termine procedurile de la Politie am avut ocazia sa stam de vorba atat cu persoane de la firma de prospectiuni cat si cu cei de la paza. Cei din urma incercau sa ne inoculeze ideea ca problemele create de firma de prospectiuni ar trebui rezolvate pe calea …medierii. ;-) Dragutza ideea – si la fel de realista ca si rezolvarea chestiunii Rosia Montana pe calea “dialogului” dintre cele doua “tabere”.
Pentru cei care inca n-au inteles: NU ai ce sa mediezi, sa negociezi, sa dialoghezi intre doua tabere, atunci cand una comite infractiuni pe banda rulanta iar cealalta isi apara niste drepturi fundamentale, precum dreptul la proprietate, la un mediu curat, la integritate fizica samd. Sau chiar credeti ca se multumeste cineva sa obtina, pe calea “medierii”, mai putine infractiuni de tulburare de posesie, mai putine distrugeri, mai putine amenintari, agresiuni si sfidari? Noi nu le mai vrem DELOC! De aceea, singura solutie este ca firma s.c. PROSPECTIUNI S.A. sa dispara definitiv din aceasta zona. Simplu ca buna ziua – sau la revedere!
SANYO DIGITAL CAMERA
PS: Era sa uit: Asociatia Neuer Weg a depus ieri (cel de-al doilea) denunt penal impotiva s.c. PROSPECTIUNI S.A. pentru tulburare de posesie, distrugere samd. (vezi jos)
                  sursa neuerweg.ro

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Random Template

Situati Pungesti 3 Decembrie










free counters
 
Support : | |
Copyright © 2013. Războiul împotriva populaţiei - All Rights Reserved