Home » » Adevărul despre anunţul NASA privind „cele 6 zile de întuneric total pe planetă”

Adevărul despre anunţul NASA privind „cele 6 zile de întuneric total pe planetă”

Adevărul despre anunţul NASA privind „cele 6 zile de întuneric total pe planetă”
În ultimele zile, pe reţelele de socializare circulă un zvon potrivit căruia planeta va fi în întuneric aproape complet timp de 6 zile, în decembrie, din cauza unei furtuni solare.
Primul care a publicat informaţia este un site de satiră, Huzlers.com, care a prezentat ştirea ca fiind confirmată de NASA.
Potrivit acestui site, Pământul se va confrunta cu o furtună solară puternică în luna decembrie, iar această furtună va aduna praful şi gunoaiele din spaţiu, blocând 90% din lumina Soarelui timp de 6 zile.
Desigur, ştirea este falsă. NASA nu a anunţat niciodată aşa ceva, pentru că o furtună solară nu este asemeni unei furtuni obişnuite şi nu poate ridica în aer praf şi mizerie.
Site-ul care a lansat ştirea falsă despre NASA    Site-ul care a lansat ştirea falsă despre NASA

Singurul mod în care o furtună solară ar putea arunca Pământul în întuneric este prin afectarea reţelei de curent electric.
Teoretic, acest lucru se poate întâmpla în cazul unor explozii solare intense, dar este puţin probabil ca o pană de curent să afecteaze întreaga planetă şi să dureze 6 zile.
Cu toate acestea, ştirea s-a răspândit foarte repede, mai ales că a fost citat în mod incorect chiar directorul NASA, Charles Bolden.
Oficialul apare într-un video în care vorbeşte despre modul în care oamenii ar trebui să se pregătească pentru acest dezastru.
În realitate, în contextul original, Bolden vorbea despre măsurile care ar trebui luate de americani în eventualitatea unui cutremur sau uragan.
Şi în anul 2012 a apărut un zvon similar privind zile în care planeta va fi cuprinsă de întuneric, iar oficialii NASA au fost nevoiţi să vină cu precizări.


Sursa  descopera.ro
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Random Template

Situati Pungesti 3 Decembrie










free counters
 
Support : | |
Copyright © 2013. Războiul împotriva populaţiei - All Rights Reserved