Home » » Nava Flaminia, ”o bombă toxică plutitoare”, a tras în portul Constanța pentru reparații

Nava Flaminia, ”o bombă toxică plutitoare”, a tras în portul Constanța pentru reparații


 

Musafir aşteptat cu braţele deschise în portul Constanţa. Vorbim despre Nava Flaminia, cea care a pus pe jar autorităţile din toată Europa după ce a explodat în timp ce transporta deşeuri periculoase. Port containerul a fost verificat atât de echipele de mediu cât şi de cele portuare, iar după mai multe analize a primit aviz pozitiv. Vasul va fi mai întâi curăţat de deşeurile periculoase la Constanţa şi îşi va continua drumul către Şantierul Naval Mangalia pentru reparaţii capitale.

Vasul "Flaminia" a fost refuzat de toate porturile europene, însă la Constanţa a fost primită cu braţele deschise. Vasul a fost scena unui incendiu urmat de o explozie în mijlocul Atlanticului. În urma incidentelor de la bord trei persoane şi-au pierdut viaţa iar deşeurile periculoase transportate în containăre s au deversat.Analizele efectuate de autorităţile româneşti dublate de promisiunea unor plăţi considerabile pentru reparaţii a făcut ca Guvernul României să accepte acostarea la Constanţa.

”Imediat ce nava a ajuns în raza portului Constanța, în cadrul Autorității Navale Române, împreună cu căpitănia zonală Constanța, s-a format un grup de lucru, s-au impus măsuri stricte de siguranță astfel încât nava urmând să intre în portul Constanța să evităm orice fel de eveniment”, a declarat Adrian Mihai, director ANR.

Nava a fost tratată ca un obiect foarte fragil. Nu mai puţin de patru remorchere au condus-o în port cu o viteză redusă. La Constanţa, vasul va fi curăţat de orice fel de urmă de deşeuri. Mai exact 8000 de tone de deşeuri metalice şi 1000 de tone de noroi contaminat vor fi descărcate aici. Apa infestată va fi dusă pentru decontaminare în Prahova.

”Am dispus împreună cu directorul ANR ca această navă să fie primită în port deoarece au fost întrunite toate condițiile prevăzute de lege. Mă refer aici la condițiile de mediu și condițiile de navigație. Vreau să subliniez un aspect, că această navă nu este și nu va fi un pericol pentru locuitorii orașului nostru”, a completat prefectul județului Constanța, Eugen Bola.

După decontaminare, Flaminia va merge în Şantierul Naval Mangalia. Acolo urmează să fie suspusă unor reparaţii capitale. OTRAVA DE PE FLAMINIA NU ARE ANTIDOT
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Random Template

Situati Pungesti 3 Decembrie










free counters
 
Support : | |
Copyright © 2013. Războiul împotriva populaţiei - All Rights Reserved