Home » » Manipulare foto

Manipulare foto

Tigru ieşind din soare

Mai jos vă voi prezenta un proiect extrem de simplu şi de rapid. Mai mult a durat să fac tutorialul. Rezultatul final va fi acesta:


Fotografiile utilizate sunt următoarele:
  1. tigru
  2. soare
Pasul 1:

Deschideţi ambele fotografii în Photoshop. Având activă poza cu soarele, click pe Zoom Tool (sau tasta Z), apoi click dreapta pe fotografie şi Fit on Screen. Acesta este un pas pe care eu îl realizez în orice proiect pentru a avea o vizualizare mai bună asupra detaliilor.

Pasul 2:

Ne mutăm pe fotografia cu tigrul. Pentru a selecta toată poza, apăsăm Ctrl + A, iar apoi Ctrl + C (copy). Activăm soarele şi apăsăm Ctrl + V (paste).


Dacă nu e centrată şi doriţi să o mai mişcaţi, apăsaţi Ctrl + T şi, efectiv, utilizând tehnica drag and drop, plasaţi poza unde vă doriţi. Când aţi terminat, aveţi grijă să aveţi mouse-ul peste poza cu tigru (deci click-ul este o săgetuţă neagră) şi daţi dublu click. Astfel, se va deselecta fotografia cu tigrul şi puteţi trece la pasul următor.

Pasul 3:

În partea dreaptă, aveţi grijă să fiţi încă pe layerul cu tigrul (automat se va numi Layer 1 şi va apărea poza micuţă cu tigrul). Imediat deasupra acestui Layer 1 veţi găsi Opacity 100%. Daţi click pe săgetuţă şi jucaţi-vă cu opacitatea până obţineţi un efect care vă mulţumeşte. Eu am setat-o la 45%.


Pasul 4:

Pentru a scăpa de colţurile pozei cu tigru şi pentru a-l face pe acesta să se integreze "în soare", vă veţi îndrepta atenţia asupra barei cu instrumente, click dreapta pe Art History Brush şi alegeţi History Brush Tool.


Pasul 5:

Click dreapta oriunde pe poză şi alegeţi Master Diameter cam la 80%, iar Hardness 0%.


Pasul 6:

Acum, având jumătate de pensulă pe poza cu tigrul şi jumătate pe cea cu soarele, daţi câte un click lângă click şi veţi vedea cum dispare treptat conturul. Desigur, se poate ţine click-ul apăsat şi să vă tot plimbaţi, însă dacă ştergeţi prea mult, va trebui să daţi Undo şi va şterge tot ce aţi făcut din clipa în care aţi început să ţineţi click-ul apăsat.

În print screen-ul de mai jos, se poate vedea exact la cum mă refer să fie pensula pe fotografii.


Pasul 7:

După cum veţi putea observa mai jos, eu am decupat mai mult din tigru pentru că era prea pătrăţos. Iată ce mi-a ieşit:


Întregul tutorial a pornit de la un proiect mai vechi, însă nu am mai găsit tigrul pe net şi de aceea l-am înlocuit. Oricum, vă arăt şi varianta cealaltă, care mie una, îmi place mult mai mult.Aştept să văd şi voi ce alte idei mai aveţi!
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Random Template

Situati Pungesti 3 Decembrie


free counters
 
Support : | |
Copyright © 2013. Războiul împotriva populaţiei - All Rights Reserved